1 0 6000 0 300 75 30 https://chudenka.com 960 0
site-mobile-logo
site-logo

Нищо ли не Научихме за 2 Години на Медийна Манипулация?

Разбираш, че нещо не е съвсем наред с информацията, която стига до теб от медиите, когато има очевадно несъответствие между това, което ти казват, че е истина и единствено решение, и това, което се случва в обществото и всички виждаме. […]

Разбираш, че нещо не е съвсем наред с информацията, която стига до теб от медиите, когато има очевадно несъответствие между това, което ти казват, че е истина и единствено решение, и това, което се случва в обществото и всички виждаме.

Така беше с пандемията. Нов вирус, много заразен, много смъртоносен, всички вътре, никой да не се показва, с маска, с гел за ръце и само от дистанция.

Всички повярвахме, нормално е, нещо ново и невиждано досега в животите ни. Стояхме, пазихме се, миехме си ръцете по 80 на ден, блокираха ни да не ходим в планината, да не излизаме от града и да не ходим в мола.

Улиците бяха празни. Хората изпълняваха всичко. Казаха, 2-3 седмици да мине пикът и се връщаме към нормалния живот.

Да, ама не.

После дойде, новият вариант, след него още по-новият и така кой знае до кога щяхме да продължим.

Маска, една ваксина, две, три, четири, сертификат, печат, паспорт, затвор, смърт?

Някак си забравихме какво изобщо целим, на всички стана ясно, че ваксините не помагат, че статистиките са манипулират, че вирусът е създаден в лаборатория и общо взето, че зад всичко както винаги седят едни знайни и незнайни хора и организации, които са решили, че светът им принадлежи и могат да си правят каквото си поискат с нас простосмъртните.

Докато гледах безпомощно световната манипулация, имаше един лъч надежда. Казвах си „един ден, всичко ще излезе наяве и хората ще разберат как работи машината за манипулации на елита.

И докато експериментът Ковид далеч не е приключил, се случи нещо много значително.

Разбрахме, че всичко е възможно, стига медиите да действат в един глас.

Пандемията и лъжите доведоха до тотална липса на довери към всички институции и традиционни медии.

За тяхна зла участ се появи нещо още по-голямо (случайно или не) – войната в Украйна.

Защо Войната в Украйна и Ковид Пандемията са две страни на една монета?

Ние не знаем, каквo е имало и се е разработвало в 26-те американски биолаборатории на територията на Украйна, създавали ли са се нови биологични оръжия, нови щамове на Ковид-19, или нещо още по-страшно и извратено.

Знаем само, че целият свят насочи вниманието си към Русия и Украйна, а медиите… те повториха абсолютно същото синхронно упражнение, точно както го правеха през последните две години.

Не си мислете, че едините са лоши, а другите добри. На чиято и страна да застанете най-вероятно се заблуждавате и не сте научили нищо десега – всички са в един голям отбор, а лъжите и прикриването на намеренията им е само за пред нас.

Тяхното най-голямо оръжие е страхът. Техният най-голям страх – че ще се събудим и ще осъзнаем силата си.

Войната – Втори уникален шанс за събуждане на човечеството

Войната в Украйна е в хода си. В хода си е и цялата позитивна медийна реакция, в защита и помощ на страната, както и целият негативизъм на света спрямо Русия.

„Ами да, нормално! Русия нападна свободна държава, убива невинни цивилни – майки и деца.“
Добре, съгласен съм. Войната е ужасно нещо и не бива да се толерира ни най-малко.

Но в следващия момент…

Няколко дена след старта на събитията, нещо много сходно се случи, странно приличащо на медийната обстановка по време на пандемията.

Вместо историите на преборилите се с вируса, лекарите-герои, хората загубили близки и роднини, а в следващ етап абсолютната нужда за ваксиниране. 

Днес по цял ден гледаме човешки драми, истории на бягащи, солидарен свят осъждащ агресора, санкции, още сърцераздирателни истории, хора със знаменца на Украйна в профилите си. Колко сме единни само?

Но нещо намирисва. Не мислите ли?

Руската позиция – тотално заглушена, блокирани руски медии, сайтове, YouTube канали, ограничен достъп. Всичко е сложено под общ знаменател – Руска пропаганда и просто ни го спестяват. Грижовните ни правителства пак много се тревожат за нас.

Няма да навлизам в детаили, кой лъже, кой е виновен и къде се корени конфликтът.

Пак казвам, че те най-вероятно действат в добър синхрон (изтокът и западът), а Украйна е просто една димка зад чийто облаци от дим се прекроява новият световен ред.

Но който се усмели да изрази различна позиция от зададения дневен ред, бива мигновенно сатанизиран, губи работа си, а активни организации искат обяснение как може такова нещо?

Преди беше – Как смеете да не пазите здравето на хората?

Сега е – Как смеете да не подкрепите слабите жертви?

И да срещу такива доводи, всеки замлъква, няма обяснение, което да прозвучи разумно на този етап.

Но прави ли ви впечатление, че тотално отсъства темата за причината?

Както с Ковид, така и с нахлуването на Руската армия.

Тогава беше – просто жената изяде прилеп – точка, повече не се дълбае.

Сега е просто луд агресор-диктатор, който е решил да нападне малката Украйна и да я завладее, и точка по въпроса.


От тук нататък причината е установена и поставена като константа, присъдата е сложена.

С единствен лек

Ваксината тогава

Военна помощ и санкции сега


Целият свят (с малки изключения) изпраща, кой каквото оръжие има, къде отива как се усвоява и използва, естествено не ни се споделя. Но с общи мерки борим врага на фронта, докато тънем в тотално информационно затъмнение за истинските причини и случващото се.

Помните ли как целият свят се затвори вкъщи, носи маски, ваксинира се и се сертифицира, без да задава много въпроси за ефективността на всички тези мерки?

Рано е, само времето ще покаже, но помним ли какво стана с пандемията? Как я победихме? С блокираните публикации във Фейсбук? Или може би третата игла? Сертификатът? Глобите? Може би маските?

Война има, но тя е срещу Човека

Ако има нещо, което искам да кажа с този пост е, че те контролират всичко – медиите, забавлението, спорта, известните личности, всичко е инструмент за пробутване на адженди. Повече от всякога този план изглежда, че е да превърнат човека в киборг. Когато толкова се откъснем от себе си, че вече няма да сме хора, а инструменти управляващи и погълнати от машините си, тогава мисията ще е успешна.

Лесното заключение е, че играта свършва, когато те решат, а те имат целия контрол върху системата.

Добрата новина е, че милиони хора се осъзнават, събуждат се от дълбокия сън, в който ни поставиха. Светът се оказва много по-различен от това, което сме си мислили. Всичко е много различно вече, а събитията тепърва предстоят.

Какво имаме ние? Чуденето и търсенето на истината.

Предишна
Следваща
0 Въглеродн...
0 Коментари
Напиши коментар