1 0 6000 0 300 75 30 https://chudenka.com 960 0
site-mobile-logo
site-logo

0 Въглеродни Емисии – Максимум Заблуда и Лъжи

вятърните генератори са глупост
Зелена енергия, възобновяеми източници, въглероден отпечатък - прекрасната идея превърната в новия пирон в ковчега на планетата Земя.

Зелена енергия, нулев отпечатък, соларни панели, вятърни турбини, електрически коли – птички пеят и хора танцуват по безкрайните зелени ливади.

Ще оставим в миналото лошите, мръсни и вредни атомни централи, горива, въглища.

Звучи много добре?

За жалост в момента реалността в енергийната индустрия е много далеч от тази картина.

Но нищо не и пречи да я пробута и превърне в поредната модерна и отговорна вълна, в която милиони хора да повярват.

Много е лесно да повярваме в добре поднесена презентация, докато седим удобно вкъщи на километри от въпросните паркове с вятърни турбини например.

Как една чиста идея е превърната в поредния политически лост за контрол.

Преди всичко основния проблем

Преди да разгледаме защо различните видове за производство на възобновяема енергия са катастрофален провал, трябва да подчертаем основния проблем.

А той е?

Той е, че колкото и да подобряваме технологиите си, едно нещо не зависи от нас, то е толкова колкото ни се даде – слънцето и вятърът.

Нито ще се появи второ слънце да увеличи производителността на панелите, нито вятърът ще духа през 100% от времето.

Много си глупав, слънцето е толкова мощно, може да изпепели цели планети. Природата е могъща и трябва да се ползваме от ресурсите й!

Така е, природата е могъща, но не и нашите знания, а още по-малко технологии.

Как индустрията компенисра това?

Разраствайки територията на покритие на „екологичните“ съоражения.

Огромни вятърни паркове, хиляди декари със слънчеви панели. Спасяваме климата унищожавайки околната среда?

За да се произведе същото количество енергия равно на това от атомна централа, ще ни коства много по-голяма площ.

Една атомна централа използва около 31 пъти по-малко площ от слънчевите съоръжения и 173 пъти по-малко от вятърните паркове.

Ако сложим тези цифри в перспектива, територията на АЕЦ Козлодуй е около 1000 декара. За да я заместим със соларни панели ще ни трябва 31000 декара площ, а ако използваме вятърните паркове тогава цифрата скача на 173 000 декара.

И ако в монета си мислите – „Е в началото винаги е трудно, може да е по-скъпо, да има проблеми, но спасяването на земята си струва“.

Помислете пак, дали не сте захапали тлъстия залък с лъжи, който ни навират в устата.

Вятърните турбини – вреди и премълчани факти

Каква всъщност е реалната картинка около тези внушителни, така боготворени метални стълбове?

Ще започнем като се върнем на факта, че вятърът не духа 365 дена 24/7 часа в годината. На места дори не е близо. Някои вятърни паркове са изградени на места, на които вятър има едва в 10% от времето. Тук не си мислете, че другите могат да се похвалят с 70-80%. Масове вятърните турбини са ефективни в около 30% от времето.

Съхранение на енергия

В момента няма технология на Земята, която да захрани един град дори за няколко минути, ако генераторите спрат работа. Отделно от това на места се получава пренасищане на системата и тази зелена енергия просто трябва да се разкара на някъде, иначе системата може да изгърми. Виж източник.

Убивали дивите животни

Всяка година милиони редки, едри видове птици загубват живота си около въртящите се перки. Освен тях най-засегнати са прилепите. Виж източник.

Соларните панели – Много готино, ама не точно

Най-големият соларен парк в Калифорния – Айвънпах

Всъщност не е тайна, че за изграждането на най-големият вятърен парк в Калифорния – Ivanpah предизвиква множество от екологични въпроси.

Хиляди костенурки, както и яйцата им са взети, натоварени и преместени от границите на „парка“ в т.нар. „сигурна среда“.

Естествено това се отразява в масова смърт и намаляване на популацията на вида.

Оставаме настрана фактът, че грандиозни проекти за милиарди долари, фалират и тотално пропадат. Сблъсъкът с реалността извън медийното отразяване и фойерверките, често е твърде суров. Справка: Crescent Dunes Solar Energy Project

Защо възобновяемите източници са обречени на провал?

  1. Технологиите не са развити достатъчно все още
  2. Вреди върху околната среда
  3. Невъзможност за съхранение на енергия
  4. Купища вредни отпадъци, без ефективен начин за рециклиране или унищожение

Докато пиша това и аз се очудвам от себе си. Знам, как звучи и да – виждам проблемите на изкопаемите горива.
Аз харесвам електрическите коли, соларните зарядни, акумулаторните батерии. Искам светът да тръгне към ново развити, не съм от хората със закостеняло мислене и трепети към всичко старо.

Колкото повече се информирах по темата (от задълбочени източници, не от ТВ и известни личности като Леонардо ди Каприо, толкова повече разбирах, че всичко което се пробутва като зелена сделка, алтернативна енергия, възобновяеми блабла е един голям SCAM за масите.

Аз променям мнението си, ще променя и публикацията, когато му дойде времето. Вярвам, че голям процент от замесените търсят решение на проблема, а не просто виждат многото пари в една нова индустиря.

Предишна
0 Коментари
Напиши коментар